тотеми

Рекламните тотеми са един от модерните елементи както на екстерирорното оформление на бизнес сгради, магазини, бензиностанции, банки и др. институции, така и в техния интериор (най-често при изложения, панаири, събития с голям брой корпоративни участници и в условията на сложно вътрешно разпределение). Самата дума тотем (totem) произлиза от езика на северноамериканско индианско племе и се свързва с предмет от специално, емблематично значение, обект на особена почит. Терминът е пренесен в рекламата и брандирането поради особената важност на този рекламен елемент и известна визуална прилика с тотемните обекти. 

Най-разпространени са външните рекламни тотеми. Те се монтират върху зелените площи, тротоари, крайпътни и паркови пространства, като за тяхното местоположение се прави избор с най-добрата видимост от далечно разстояние. Те насочват вниманието на потенциалните клиенти и партньори, като съдържат ключова информация, лого на фирмата, списък на промоционални стоки и услуги, изброяване на ценови параметри и др. Вътрешните рекламни тотеми са застъпени в молове, банки, корпоративни седалища и др., където пространството позволява приложението им и има необходимост от обявяване на концентрирана информация.

           Рекламните тотеми се изработват като светещи, така и несветещи. Предпочитан вариант са светещите (например с LED диодни модули, които са много енергоикономични), защото изпълняват указателната си функция и през тъмната част от денонощието. От своя страна несветещите са по-евтини за изработка и поддръжка и в редица случаи на по-удачни за приложение, особено при бизнеси с дневен характер. Рекламни тотеми в София ще откриете пред всяка бензиностанция, търговска верига или корпоративна сграда, която поставя в центъра на вниманието  своята разпознаваема марка или създава връзка с потенциалните си клиенти от разстояние. Заведенията често обявяват централна информация от своето меню, а ефектният изглед на рекламните тотеми ги прави задължителен елемент в общата рекламна визия на сериозните фирми. 

            Като екип от професионалисти с натрупан значителен опит Вайпърс БГ (vipers.bg) предлага пълния цикъл от проектиране, изработка и монтаж на желаната от вас конструкция за рекламен тотем. Свържете се с нас на тел: +359 89 789 1238 или на e.mail: vipers@ abv.bg ( гр.София, Божурище ул.“Осми март“3).

Ние сме убедени в ефективността на този рекламен елемент за привличането на клиенти за Вашия бизнес, създаването на реноме и естетизирането на работната среда.  Познаваме всяка тънкост от изработката и монтажа на рекламните тотеми. Ще Ви дадем професионален съвет за избора на място, както и при визуалните решения, вида на конструкцията и приложимите материали. Изработваме металните конструкции с голяма прецизност, тъй като е необходимо да посрещнат всички изисквания за дълготрайност, устойчивост на атмосферни влияния (вятър, дъжд, сняг и др.), като запазят перфектния си външен вид. Освен металната носеща конструкция, прилаганите материали още включват плексиглас, PVC, алуминиеви профили, винил, еталбонд, облепяне с фолио или печат. Височината на рекламните тотеми най-често е 4-6 м.  Популярни са и т.нар. свободностоящи табели (вертикални указателни табели), за които също можем да Ви представим ефективни работещи решения.

            В следващите статии ще разгледаме характеристиките на светещите и несветещите рекламни тотеми, като Ви предоставим максимално точна информация, за да направите своя информиран избор по най-добрия начин.